Můj příběh se začal psát v listopadu 2020. Do té doby jsem každoročně postupně nabíral kila tak, že jsem byl skoro na 140. Bylo potřeba, aby si hlava řekla dost, což se stalo. Vyhledal jsem na internetu možnosti pomoci a zaujal mě Naturhouse. Hned ten den jsem zašel na pobočku v Liberci, kde jsme si pěkně a narovinu s paní poradkyní popovídali, začala půlroční cesta za cílem sundat přes 20 kg a dostat se tak na 115. Každý týden jsme si řekli dílčí cíl, po týdnu jsem se přišel převážit a takto to probíhalo celý půlrok, přičemž 26.4.2021 se na váze poprvé ukázalo číslo 114,9 kg. Postupem času se podařilo jednou jít i pod 112, což byl „nadplán“. Nicméně jsem si uvědomoval, že důležitější, než samotný cíl 115, bude následující rok a tuto váhu si udržet. Dnes je červen 2022 a váha se mi stále udržuje mezi 114 – 116 kg, což bylo cílem a vrátil jsem se tak zpět někam do roku 2000 a je mi fajn.
Recept? Půl roku dodržovat to, na čem se domluvím s poradkyní. U mě to znamenalo zejména změnit složení snídaní a večeří a to hlavně vytěsnit pečivo (jde to bez problémů, i když jsem si to původně neuměl představit), zařadit do jídelníčku svačiny ve formě ovoce a upravit pitný režim, což v mém případě znamenalo přidat 1 litr vody denně. V době hubnutí v tom půl roce jsem používal i přírodní přípravky Naturhouse. Fungovalo to přesně tak, jak poradkyně avizovala.
Tak jsem si zvykl na nový režim, že v něm bez problémů pokračuji i nadále, což mi jistě hodně pomáhá v tom udržování váhy. Není to tak, že bych někdy neudělal nějakou výjimku např. při nějakých oslavách a nedal si dortík, chlebíček nebo panáka, ale mám takové vnitřní pravidlo, že to nemá být víckrát než jednou týdně. A funguje to.
Na závěr bych rád konstatoval, že u mě byl úbytek váhy čistě jen na základě změny ve stravě. Vůbec jsem nepřidal pohyb. Nicméně, pokud bych chtěl jít teď ještě níž, tak by to určitě bylo nutné.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.